Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közeleg az EFOTT, aminek a gödöllői egyetem a házigazdája

2022-06-01 16:47:23

Idén nyáron ismét a Velencei-tó partjára látogat a hallgatók legnagyobb rendezvénye, az EFOTT Fesztivál, aminek házigazdája a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem. Ez alkalommal a Sukorói Szabadstrand ad otthont a rendezvénynek, ahol terv szerint hosszú távra rendezkedik be.

A július 13-17. között lezajló fesztivál – John Newman, Regard és Riton mellett – természetesen, idén is felvonultatja a nagy magyar zenekarokat, így a Wellhello, a Halott Pénz, a ByeAlex és a Slepp, valamint a Bagossy Brothers Company is megfordul a rendezvényen. Az EFOTT azonban nem csak a célközönség tekintetében gondolja komolyan, hogy a fiatalok fesztiválja. Idén arra is figyelmet fordít, hogy az egyetemisták által kedvelt ifjú tehetségek is nagyszínpadi lehetőséget kapjanak, vagyis: 2022-ben a rendezvény legnagyobb koncerthelyszínén várja a közönséget – többek között – T. Danny, BSW, Azahriah és Dzsúdló is.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az EFOTT új fesztiváligazgatója, dr. Lasztovicza Gábor, aki elmondta, hogy az EFOTT nemcsak esti bulik sorozata, hanem egy egyedülálló élmény, ahol a kapcsolt programok, a kiállítók, a nappali aktivitások folyamatos és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak, ahol érdemes még délelőtt kikelni a sátorból. Az idei évben a szervezők ezt még inkább szeretnék erősíteni, így a nappali programokat újrastrukturálták és összehangolták annak érdekében, hogy a fesztivál minél inkább megmutassa: egyetemistának lenni menő.

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora (képen jobbra) kifejtette:
- Házigazdaként hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy az idei fesztivál a legzöldebb legyen, melynek középpontjában a környezettudatosság és a fenntarthatóság áll. Egyedülálló módon olyan fesztivált szeretnénk szervezni, amelyről elmondható, hogy teljesen hulladékmentes. Körforgásos gazdálkodás keretében megszervezzük az ott keletkező biológiailag bontható hulladékok szelektív gyűjtését, előkezelését, valamint további komposztálását. Emellett egy közösségi komposztáló üzemeltetését is vállaljuk, amelyen napi rendszerességgel mutatjuk be a fesztiválozók számára a komposztálás folyamatát, az általuk termelt hulladékok, például, újrahasznosítható evőeszközök kezelési lehetőségeit. Szórakozva tanítani, tanítva szórakoztatni – leginkább ezzel a mottóval jellemezhetjük a MATE jelenlétét, élményt adó, interaktív programokkal várjuk ugyanis a fiatalokat az EFOTT Univerzumban. Célunk az edukáción keresztül a tájékozottság, az érzékenység és a tudatos felelősségvállalás kialakítása a fiatalokban, a fenntarthatóság társadalmi, gazdasági és környezeti vetületének bemutatása – fogalmazott a rektor.


- Majdnem két év telt el felsőoktatásban, ami idő alatt a fiatalok alig találkoztak egymással, így a COVID az egyetemi közösségeket is rendesen megtépázta. Fontosnak tartjuk, hogy az EFOTT egy olyan rendezvény legyen, amely segíti ezeket a közösségeket újraalkotni, és megerősíteni, a nappali programokat összefogó UNIverzum pedig egy találkozási pont, ahol mindenki megtalálja a már meglévő, vagy a jövőbeli haverokat – emelte ki Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnöke (képen balra).

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy várhatóan a hét folyamán újabb világsztárt jelentenek be a szervezők. Felhívták továbbá a figyelmet a Spotify playlistjére, valamint az esemény weboldalára, ami a rendezvényhez közeledve egyre fontosabb szerepet fog betölteni a fesztivál élmény bemutatásában. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online