Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kinyílt a szertárkapu a gödöllői tűzoltóságon

2018-05-28 13:41:21

Az immár hagyományossá váló „nyitott szertárkapuk” elnevezésű programsorozat idén is osztatlan sikert aratott az országos gyermeknapon. Pest megyében kilenc hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, a kettő őrsön, valamint az önkormányzati- és önkéntes tűzoltóságokon nyíltak ki a kapuk, hogy fogadják a kíváncsi gyermekeket és az őket kísérőket.

A május 27-én, vasárnap megtartott rendezvényen a megyei hivatásos parancsnokságokon több mint kettőezer-ötszázan vettek részt. Az odalátogató gyermekek betekintést nyertek – többek között – a gödöllői hivatásos tűzoltók munkájába, beülhettek a tűzoltó autókba, kipróbálhatták a felszereléseket. Minden laktanyában az ott tartózkodó állomány rövid bemutatót tartott a gyermekek részére.


A tűzoltók számtalan záporozó kérdésre válaszoltak, és a kérdezők egyidejűleg a koruknak megfelelő tűzvédelmi ismereteket is szerezhettek. Ezúttal is a tűzoltó sisak és a sugárcső volt a legkelendőbb a gyermekek számára. Kipirult, lelkes, olykor csodálkozó tekinteteket lehetett látni, és a megélt élmények után biztosra vehető, sok gyermek elhatározta, hogy felnőttként ő is tűzoltó lesz – tájékoztatta hírportálunkat Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Fotó: PMKI Gödöllő HTP


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online