Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Óvodaigazgatóság és székhelybölcsőde jön létre Gödöllőn

2021-03-24 10:17:47

Amint arról hírportálunk korábban beszámolt, ősztől átalakul a gödöllői önkormányzat hatáskörébe tartotó köznevelési intézményrendszer (óvodák, bölcsődék) városunkban. A változtatás elsődleges célja a gazdaságosabb működés megteremtése és a költséghatékonyság javítása.

A decemberi polgármesteri döntés után, március közepén Gémesi György újabb részleteket hagyott jóvá a július 1-jétől életbe lépő intézményi átszervezéssel összefüggésben. Amint az az alábbi táblázatból kitűnik, a gödöllői óvoda-rendszer egy igazgatóságból és hat tagintézményből áll majd. Az óvodák egyesítését április 15-ig kell letudni, amivel egyidejűleg nyilvános pályázatot kell indítani az óvodaigazgatósági vezetői teendők ellátására leginkább alkalmas személy kiválasztására. A személyi kérdéssel kapcsolatosan érdemes megjegyezni azt a cseppet sem mellékes körülményt, hogy az igazgatóság címe a Szent János utcai óvoda, ezáltal meglepetés lenne, ha nem az ottani kollektívából kerülne ki a város óvodai csúcsvezetője.


Némiképp hasonló a helyzet a gödöllői bölcsődék jövőjét illetően. A július 1-jétől esedékes átszervezést követően létrejön egy székhely-bölcsőde (Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde, Palotakert 17.), amelynek két telephelye lesz: egyrészt a Mesevilág Bölcsőde (Kossuth Lajos utca 5.), másrészt a – sikeres pályázat esetén újjáépítésre kiszemelt – Mézeskalács Ház (Premontrei utca 8.).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online