Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csokoládé artisztikával ismerkedtek a gödöllői központú egyetem hallgatói

2021-03-29 13:56:39

Csupa csoki, mennyei ízek és formák – a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester képzésének hallgatói bepillantást nyerhetnek a cukrászok körében is unikálisnak számító csokoládé artisztika kulisszatitkaiba. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének együttműködésével megvalósuló képzést többek között az erősödő piaci igények hívták életre, amihez a résztvevők szakmai tudása mellett elengedhetetlen a kézügyességük, a kitartás és a megfelelő koncentráció.

Az ország első diplomával elismert Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester képzése magas szintű technológiai és műszaki felkészültséggel valósult meg, amit a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével aláírt együttműködési megállapodás is szavatolt. A partnerség a Csokoládé világnapja alkalmával jött létre 2020 nyarán, a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán. A hosszú távú szakmai kooperáció lehetőséget teremt az eddig is gyakorlatorientált képzés elmélyítésére, valamint lehetőséget ad új ismeretek bevezetésére is. Így került előtérbe a csokoládé művészetének tudománya, amivel az egyetem kereste meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét. A MATE tanulói fakultatív tárgy keretein belül ismerkedhettek meg a cukrász szakma egyik kevésbé ismert, de leginkább csodált ágazatával, a csokoládé artisztikával.

Az oktatók segítségével a hallgatóknak egy 60 centiméteres csokoládészobrot kellett elkészíteniük. Az alkotómunka családias hangulatban, sok nevetéssel fűszerezve telt, így – a Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzés keretein belül – ez a kurzus már tényleg csak hab volt a tortán.


A gasztronómiai vállalkozások munkatársai, illetve a csokoládé, a kávé és a tea szerelmesei számára fókuszált teljes képzés következő évfolyamának jelentkezési határideje 2021. augusztus 15. A képzésről az érdeklődők ezen a honlapon, vagy az onnan elérhető közösségi oldalon tudnak tájékozódni és ezen a felületen tudnak jelentkezni. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online