Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A járványügyi korlátozások is hozzájárultak a Gödöllőn történt bűn- és balesetszám csökkenéséhez

2021-04-20 10:07:04

Az élet, pontosabban a koronavírus-járvány úgy hozta, hogy fél éven belül két beszámolót terjesztettek a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékesei a városvezetés elé. Tavaly októberben még Farkas Imre rendőr ezredes tudatta a gödöllői képviselőkkel a 2019-es történések alakulását az általa irányított rendvédelmi egységben, idén, április közepén pedig a Gödöllőn tavaly november óta megbízott kapitányként ténykedő Szigeti János rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos tette közzé a 2020-ban végzett munkáról szóló adathalmazt. Ez utóbbit – a rendkívüli jogrendben ráruházott feladat- és hatáskörben eljárva – Gémesi György polgármester hagyta jóvá, aki egy külön előterjesztésben egyetértő véleményt fogalmazott meg azzal kapcsolatosan, hogy elöljárója kinevezze Szigeti Jánost a Gödöllői Rendőrkapitányság élére.

Gödöllőn tavaly 412 bűncselekmény történt (2019-ben 436). Közterületen 137, kiemelten kezelt 210. A listát a vagyon elleni bűnesetek vezetik (251 eset). A városban elkövetett bűnesetek mennyisége ezer főre vetítve 11,38 arányszámot eredményez (egy évvel korábban 13,58), aminek oka visszavezethető a járványhelyzet hatékonyabb kezelése miatt bevezetett különleges jogrendre, annak korlátozó intézkedéseire.

Kisebb, települési szintű lebontásban nem készült kimutatás, de összesítésben megismerhető a Gödöllői Rendőrkapitányság nyomozáseredményességi mutatója, ami 2020-ban 51,3 százalékos volt, elmaradva az egy évvel korábbi 70,9 százaléktól.

Az elmúlt esztendőben Gödöllő területén 43 (2019-ben 56) olyan közlekedési baleset történt, ami rendőri intézkedést igényelt. Ebből egy sem végződött halállal, 14 súlyos-, míg 29 könnyű sérüléssel járt. Megfigyelhető, hogy a városban tavaly bekövetkezett közlekedési balesetek több mint egyharmada (38,7%) dél és este 6 óra közötti idősávra datálódott.

- A Gödöllői Rendőrkapitányság állománya a 2020. évi teljesítménycélokat, a bűnügyi szakterület egyes részterületei kivételével, teljesítette. Az állomány az elmúlt évben is jelentős leterheltséggel végezte feladatait. A COVID-19 világjárvány okozta többletfeladatok a kapitányság állományának mindennapjaiban is erősen éreztette hatását. Ahogyan a 2020-ban, úgy idén is az ügyszámok csökkentése az egyik fő feladat. A rendészeti egység a közterületi jelenlétet a jelentős létszámcsökkenés ellenére is fenntartotta az elmúlt esztendőben – összegezte a beszámolóban foglaltakat a képen látható Szigeti János.

A rendőrségi beszámolót véleményezte Klement Péter, a gödöllői önkormányzat közbiztonságügyi tanácsnoka is. A Szövetség Gödöllőért képviselőjének sorai ide kattintva olvashatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online