Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szerelmi tarot: milyen titkokat fednek fel a lapok?

2021-06-01 10:31:55

A tavasz beköszönte, a természet újjászületése bennünk is aktivizálja a hormonokat. Amint többet láthatunk embertársainkból mint a kucsma alól kikandikáló szempár, érdeklődésünk is felébred a potenciális partner iránt. Párkeresés, kalandozás, illetve meglévő kapcsolatunk felpezsdítése: ez a program a szerelem terén. Hogyan fogjunk bele? Mit várhatunk a másiktól? Mi járhat a fejében? Miért nem üzen? … Kérdések áradata, melyekre egyedül nem mindig találunk választ. Szükségünk lenne koordinátorra?
A szerelmi tarot kártyavetői elindíthatnak minket a válaszkeresés útján.


Mondanivalója
A tarot az egyik legrégebb óta alkalmazott kártyajóslás. Évszázados, de lehet, hogy évezredes alkalmazása (pontos születési ideje nem ismeretes) a lapok hatékony és bevált működésének eredménye. Ahogy az emberek, a technológia, úgy a kártya is folyamatosan fejlődött, fejlődik az idők folyamán. Funkciójának lényegét azonban megőrizte: a direkt válaszok, kész tények helyett a figyelemfelhívás, rávezetés eszközével igazítja útba a tőle kérdezőt legyen szó bármilyen témáról.

A tarot, a többi kártyajóslási módszerhez hasonlóan, de lehet, sokak csalódására, nem konkrétumokat fog elénk vázolni. Az élet minden területén, a párkapcsolatokat illetően pedig kiemelkedően, fontos megértenünk, hogy a társadalomban elfoglalt pozíciónk, a többiekhez fűződő kapcsolataink nagyban a saját magunkkal, belső énünkkel folytatott viszony minőségétől függnek.

A tarot kártyák képet adnak önmagunkról: viszont láthatjuk bennük önmagunkat egy kívülálló szemszögből. Így azonosulhatunk a társadalmat alkotó embertársainkkal, akik ugyanebből a nézőpontból érzékelnek bennünket, s könnyebben megérthetjük a hozzánk való viszonyulásukat. Ezáltal rögtön választ kaphatunk kérdéseink legalább felére.

Új perspektíva

Visszanézve videofelvételeken önmagunkat, gyakran megbotránkozunk: „Atyaég! Hogy nézek ki?” A költői kérdésre a puritán válasz: Ugyanúgy, mint egyébként, csak nem vagyunk hozzászokva saját látványunkhoz. Minél gyakrabban nézzük vissza önmagunkat, annál inkább sikerül megbarátkozni önmagunk lényével. A tükörképünk egyoldalúan mutat bennünket, s abban mi is tudatosan figyeljük magunkat. Az emberek azonban 3D-ben érzékelnek minket, és akkor is figyelhetnek, amikor mi erről megfeledkezve igazán önmagunkat adjuk, a legjobb és legrosszabb értelemben, egyaránt.

A tarot kártyák is ilyen videolfevételként szolgálnak. Megmutat és bemutat minket saját magunknak. A megismerés és önmegbékélés, -elfogadás folyamata a mi munkánk lesz, de az esemény katalizátoraként alkalmazhatjuk a tarot kártyákat.

Szerelmi tarot
Szerelmi jóslás esetén is hasonló történik. Ha valaki egyedül van, vagy rossz a párkapcsolata, nem mindig a másik fél hibája, hiányossága. Képzeljük magunkat a másik fél helyzetébe; kezdjünk el kicsit gondolkodni párunk fejével! Ítéljük meg viselkedésünket az Ő szemszögéből!

A mártír szerep helyett a tarot kártyákkal elindulhatunk önismereti utunkon, melynek során szembe fognak jönni a válaszok a kérdéseinkre, csak fel kell tudni ismerni őket, foglalkozni velük és megérteni őket.

Mivel emberek vagyunk, egy párkapcsolat legalább két, ha nem több emberen múlik. Természetesen nem mi vagyunk a kizárólagos felelősei minden problémának, s nem oldhatjuk meg egyedül az összes nehézséget, de lelkünk fejlesztésével hozzájárulhatunk a folyamat sikeréhez.

Szerelmi kérdéseinkkel forduljunk bátran szakértő tarot kártyavetőkhöz! Kellő nyitottsággal és őszinteséggel kérvén tanácsot, rá fogunk találni válaszainkra. Készüljünk olyan kérdésekkel, melyek továbbiakat vethetnek fel mindig előbbre lendítve minket a válaszkeresés ösvényén.
Akár szingliként, akár házastársként keresünk fel egy-egy kártyavetőt, a megoldás, jobbítása vágya vezessen bennünket azzal az alázatos belátással, hogy nem mindig úgy a legjobb, ahogy mi elterveztük.

A címbeli kérdésre pedig a válasz: a szerelmi tarot kártyavetés semmilyen titkot nem fed fel; csupán rámutat arra, amit mi titkolunk saját magunk elől. (x)



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online