Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői városháza-ügy: a döntések nem támasztják alá a polgármesteri matekot

2023-01-31 18:33:08

Elég gyakran fordul elő Gémesi Györggyel, hogy akár képviselőtestületi ülésen, akár más rendezvényen nem fogalmaz pontosan. Nem feltételezzük, hogy szándékosan mondana eltérőt a valóságtól, ám – mivel szavaira később bárki hivatkozhat, vagy készpénznek veheti – időnként érdemes tisztázni, hogy mi számít tényszerűnek. Pláne, ha pénzről, no, pláne, ha közpénzről van szó.

A gödöllői városvezetés január 9-i, rendkívüli tanácskozásán ugyan a máriabesnyői posta esetleges újranyitása szerepelt a napirenden, a város első embere azonban érvrendszerét feltáró monológjában „kitért” más ügyekre is. Amint az az alábbi képkockákon látható és hallható, a gödöllői városháza-beruházáshoz (Szabadság tér 6. szám alatti épület átépítése és bővítése) szükséges pénzügyi többlet-fedezet összegével kapcsolatosan „bruttó 230 millió forint körüli” tételről beszélt. Szavai jól érzékelhetően a mellette ülő dr. Kiss Árpád jegyzőt is elbizonytalanítottságot sugalló fejmozdulatra késztették.

Hogy miért? Vélhetően azért, mert a kivitelezővel 2020 tavaszán aláírt szerződés bruttó 1.269.729.345 forintról szólt. Ez az összeg a későbbiek folyamán többször is változott: 2022 februárjában, az elmúlt évi költségvetés elfogadásakor bruttó 263.449.296 forinttal, illetve további 13.472.818 forinttal (egyéb, generál-kivitelezési szerződésen kívüli munkálatok), majd tavaly augusztusban (a város idei költségvetésének terhére) bruttó 421.413.953 forinttal emelkedett. A három tétel összeadva bruttó 698.336.067 forinttal egyenértékű, vagyis: közel triplája annak, amit Gémesi György elszántan hangoztatott...


További keserű hab a tortán, hogy értesülésünk szerint a városháza-beruházás befejezése még hosszú hónapokig eltarthat, mivel a kivitelezési folyamat lezárása csak új közbeszerzési eljárás kiírásával és lefolytatásával valósulhat meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online