Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői sportolókért is szoríthatunk az Európa Játékokon

2023-06-17 11:39:25

Június 21-e és július 2-a között a lengyelországi Krakkó lesz a központi házigazdája a 3. Európa Játékoknak (European Games). A rangos, 48 ország mintegy 7 ezer sportolója részvételével lezajló megmérettetés-sorozat folyamán összesen 29 sportágban rendeznek versenyeket, többek között, sportlövészetben, atlétikában és vívásban is.

Hazánk összesen 14 sportlövőt indíthat a játékokon, akik közül ketten, Mészáros Eszter (balra) és Lovász Dorina (balról a második) a MATE-Gödöllői EAC színeiben adhatnak számot felkészültségükről. Szucsák Mátyás tanítványai közül Eszter áll jobban május 12-én érvénybe lépett világranglistán, miután limai ezüstérmének és bakui 14. helyének köszönhetően a 3. pozíciót foglalja el a női légpuskások 10 méteres számában. Az Európa Játékokon csak csapatban (június 29.) érdekelt Dorina egyelőre az 55. helyet sajátította ki magának a légpuska 50 méter három testhelyzet (fekvő, térdelő, álló) összesített rangsorában.

A sportlövők Wroclawban mérik össze tudásukat június 22. és 29. között, ráadásul – a sikeres szereplésért járó elismerésen kívül – olimpia kvótát is szerezhetnek a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra. Erre számonként egy valakinek lesz lehetősége.
A 2024-es olimpián a női légpuskások 10 méteres számában összesen 29 fő indulhat. Közülük 25 versenyző a különféle nemzetközi megmérettetéseken juthat kvótához, míg négyen más úton (rendező ország 1, feltörekvő országokat illető szabadkártya 2, olimpiai kvalifikációs világranglista 1) válthatnak repülőjegyet Párizsba. Eddig 8 kvóta (2 amerikai, valamint 1-1 francia, kínai, norvég, lengyel, dél-koreai és brit) foglalt Mészáros Eszterék kedvelt számában.

Ami a gödöllői színeket képviselőlányokat illeti, a MATE-GEAC atlétái közül ketten, Sulyán Alexa (200 méter, 4x100 méteres váltó, jobbra) és Simon Virág (4x400 méteres mix váltó, jobbról a második) lép rekortánra a csapat Európa-bajnokságnak számító Európa Játékokon. A versenyek helyszíne Chorzow lesz, ahol a Silesian Stadium fogadja a kontinens legjobbjait. A váltóban június 21-én, szerdán, a kora esti órákban rajthoz álló Alexáért 200 méteren június 22-én, csütörtökön 17.05 órától izgulhatunk, míg Virág ugyanezen a napon 19.45 órától versenyez.  

A négy gödöllői hölgyön kívül egy úr is utazik városunkból az Európa Játékokra. Nevezetesen: Gémesi Csanád csapatban olimpiai bronzérmes kardvívó. A MATE-GEAC versenyzője egyéniben június 25-én, vasárnap 13 órától léphet pástra a Tauron Arénában, míg csapatban három nappal később tudhatja le az asszókat az értékes ranglista-pontokért.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online