Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: emberhátrányban nyert Vácon a gödöllői tizenegy

2023-10-28 16:05:09

A bajnoki címért zajló harcban a legnagyobb riválisnak tekinthető Dunaharaszti egy nappal korábban a heves esőzés miatt nem tudta lejátszani aktuális mérkőzését Felsőpakonyban, ám a gödöllői együttes számára ennek ellenére is egyértelmű volt, hogy – a Perbál elleni botlás után – a további leszakadás elkerüléséhez és a második pozíció megszilárdításához csak a három pont megszerzése az elfogadható eredmény.
Tegyük hozzá, ez így, leírva nem tűnik túl nagy vállalásnak, ám a tabella 11. helyén álló váci csapat esetenként képes úgy teljesíteni, hogy borsot törjön riválisa orra alá.

Az első játékrész – ahogy az várható volt – főként arról szólt, hogy a riválisok „kóstolgatták” egymást. És mivel az eredmény alakulását befolyásoló lehetőségeket rendre elpuskázták a csapatok, gól nélküli döntetlen tudatában teltek el az öltőzői percek.

A másik félidő a vendégek számára indult jobban, hiszen a 48. percben Barabás Ádám mintaszerű fejesgóllal juttatta előnyhöz a GSK formációját. Szűk 20 perc elteltével a váciak Rusvay Balázs révén egyenlítettek, majd a 70. percben a Sipeki István vezette gödöllőiek házi gólkirálya, Koziorowski Richárd számára véget ért a találkozó, mivel a – játékvezető megítélése szerint műesést produkáló – csatár begyűjtötte második sárga lapját.
Taratani lehetett attól, hogy a kapura csak esetenként veszélyes házigazdák emberelőnyük birtokában – legalább ikszre – kibekkelik a meccset, ám erre nem adódott lehetőségük. Érkezett ugyanis a 2021/2022-es szezonban az akkor NB III-as váci együttesben játszott Mertse Ábel, aki a 75. percben gólt fejelt, majd három perccel később kiharcolt egy büntetőt, amit Reznek Donát magabiztosan – a labdát a jobbra vetődő hálóőr mellett a hazai kapu bal oldalába bombázva – értékesített.

Pest vármegyei I. osztályú bajnokság, 12. forduló:
Vác VLSE – Gödöllői SK 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Rusvay Balázs, illetve Barabás Ádám, Mertse Ábel, Reznek Donát (11-esből).
Tizenegy lejátszott mérkőzés alapján a Gödöllői SK csapata 26 ponttal, 30-10-es gólkülönbséggel a tabella 2. helyén áll a Pest vármegyei I. osztályú bajnokságban.
Következik: Gödöllői SK – Örkényi SE november 4., szombat 13.30 óra, Szűcs Lajos sportcentrum.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online