Vissza normál nézetbe Nyomtatás

MATE2030 – Cselekvő egyetemként a zöld jövő szolgálatában

2024-02-19 18:00:39

A MATE2030 stratégia megalkotásával a jövő agrárgenerációjának képzését, az innovációk megteremtését, a tudásintenzív mezőgazdaság erősítését, a nemzeti versenyképesség növelését, a zöld jövő további építését, az agrárközösség összefogását és a vidék-város közötti kohézió elősegítését tűzte zászlójára a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

Az öt fő terület mentén kijelölt munka a MATE 2021. február 1-jei megalakulásával már megkezdődött, így érezhetők már az első pozitív hatások is. A képzési kínálat megújulása és az oktatási-kutatási infrastruktúra fejlesztése mellett az egyetem a nemzetközi rangsorokon is jelentősen előrelépett: a QS agrártudományi rangsorában például két év alatt 100 helyet javított, a THE rangsorának éhezés elleni küzdelmet meghatározó kategóriájában pedig egyetlen magyarként került a világ 100 legjobbja közé.

A MATE2030 stratégia azt a 27 cselekvési tervet jelöli ki az egyetem számára, amiknek sikeres teljesítésével még tovább fejlődhet, az évtized végére pedig beéri és akár meg is előzheti legjelentősebb nemzetközi versenytársait.

- Céljaink eléréséhez új alapokra helyezzük az egyetem szerepfelfogását: nem követni, hanem alakítani kívánjuk a változás irányát. Célunk, hogy a MATE a régió vezető agráregyetemeként Kelet-Közép-Európa olyan szakmai bástyájává váljon, ami sikeresen csatornázza be a regionális szakértelmet a nemzetközi akadémiai véráramba. Stratégiánkat követve olyan egyedi tudásbázist és társadalmi összefogást hozunk létre, amely új lendületet ad a magyar mezőgazdaságnak a globális versenyben való szintlépéshez – hangsúlyozza dr. Gyuricza Csaba rektor, akinek gondolatai az alábbi kisfilmből is megismerhetők. Forrás: MATE Médiaközpont



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online