Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Választás 2024: két vasat vállalt a tűzben tartani Gémesi György

2024-04-08 18:08:39

Amint az már több mint egy éve világossá vált, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK) polgármester-jelöltje dr. Gémesi György regnáló polgármester lesz a június 9-ére kiírt önkormányzati választáson városunkban. A településvezető nyolcadszor száll harcba a tisztségért, amit eddig 1994 óta minden közvetlen településvezető-választás során elnyert.

Pelyhe József március 26-án bekövetkezett váratlan halála kényszerhelyzetben hozta az elnyert körzeti mandátumok számát tekintve 2019-ben alulmaradt lokálpatrióta klubos csapatot, amely – ha lehet ilyet mondani – egy biztosnak tűnő befutóját veszítette el. Megindult a találgatás, hogy ki indul a szóban forgó választókörzetben 2006 óta képviselőként tevékenykedő Pelyhe József helyén.

Április 8-án Gémesi György közösségi oldalán nyilvánosságra hozta, hogy ő. A döntés választástörténeti mozzanatnak tekinthető Gödöllőn, miután Gémesi – a lokálpatrióta klub 1994-es jelölőszervezetté válása óta – soha nem indult egyéni körzetben és nem vezette a szervezet kompenzációs listáját. Úgy volt vele, vagy polgármesterként, vagy sehogy kívánja szolgálni a várost. A helyzet most megváltozott…

A GLK körzeti jelöltjeinek névsora: Kissné Weisz Beáta (I. számú választókerület), Kristóf Etelka (II. számú választókerület), Molnár Gergely (III. számú választókerület, jelenleg is képviselő), dr. Jeney László (IV. számú választókerület), dr. Györfi Beáta (V. számú választókerület, jelenleg is képviselő), dr. Gémesi György (VI. számú választókerület, jelenleg polgármester), Varga Gyöngyi  (VII. számú választókerület), Fábián Bertalan (VIII. számú választókerület), Szedmák Ágnes (IX. számú választókerület), Bárdy Péter (X. számú választókerület, jelenleg is képviselő, alpolgármester).
A jelölőszervezet szórólapján három szóban foglalta össze üzenetét: biztonság, békesség, bizalom!

A választási körzetek utcajegyzéke ide kattintva olvasható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online