Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Amerikai álom az egyetemen

2010-11-11 14:56:34

„Tanulj és sportolj!”– ezzel a jelszóval indul országosan egyedülálló program a Szent István Egyetemen (SZIE). Dr. Solti László rektor 2010. november 11-én, meghívottak és jeles élsportolók jelenlétében adott tájékoztatást arról az újszerű kezdeményezésről, ami azt hivatott ösztönözni, hogy minél több fiatal sportoljon a tanulás mellett, és minél több aktív sportoló folytasson felsőfokú tanulmányokat.

A program –, aminek alapötlete hasonlít az Egyesült Államokban már hosszú ideje működő rendszerhez – a Szent István Egyetem és a NIKÉ Sportot és Aktív Életmódot Támogató Alapítvány közös elképzelése. Fontos eleme a kezdeményezésnek, hogy annak keretében a Szent István Egyetemet választó élsportolók, olimpikonok, vagy válogatott sportolók akár egyéni tan- és vizsgarend alapján folytathatják tanulmányaikat, és egy külön sportiroda is segíti egyetemi életüket. A program illetékesei azokra is gondolnak, akik nem élsportolók, de fontosnak tartják, hogy tanulmányaik mellett rendszeresen mozogjanak.

A SZIE egyedülálló sport-infrastruktúrával rendelkezik, aminek színvonalát és szolgáltatásait folyamatosan javítja. Ennek bizonyítéka, hogy nemrégiben megújult a sportcsarnok, elkészült a rögbi- és krikett-pálya, valamint a salakos küzdőterek felújítása is a tervek között szerepel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online