Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői focivasárnap: három meccs, négy pont

2014-05-18 19:26:47

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 27. forduló:
Örkény SE – Gödöllői SK 1-1
(0-1)

Az első félidőben kezdeményezőbb gödöllőiek a 11. percben, Varga Bence fejesgólja révén jutottak vezetéshez. A fordulás után megváltozott a játék képe, hiszen a vendéglátók lábra kaptak, és alapos nyomás alá helyzeték a GSK kapuját.
A fiatal hálóőr, Darabont Dániel egy ideig jól állta az örkényi rohamokat, bravúros védéseivel egészen a 88. percig életben tartotta Jenei Sándor társulatának győzelmi esélyét. Ekkor azonban egy kitenyerelt labdára nem védőtársai, hanem a hazaiak játékosa, Egervári Krisztián csapott le, és a gólvonalon túlra juttatta a játékszert.

A Gödöllői SK együttese 35 ponttal, 35-45-ös gólkülönbséggel a bajnoki tabella 8. helyén áll. Következik: Gödöllői SK – Üllő SE május 24., szombat 17 óra, Táncsics Mihály úti sportcentrum.

Pest megyei II. osztályú bajnokság, Északi-csoport, 27. forduló:
Gödöllői EAC – Mogyoród KSK 2-4
(1-0)

Hiába vezetett – Szlovák Pál jóvoltából 1-0-ra, majd Menyhárt Péter révén 2-1-re – kétszer is a találkozó folyamán Sztriskó István csapata, végül a 15 pont levonással sújtott, ezáltal a sereghajtó pozícióba szorult mogyoródiak örülhettek a lefújáskor. A vendégek az utolsó negyedóra elején döntötték el a három bajnoki pont sorsát, amikor három percen belül kétszer is eredményesek voltak a válaszra képtelen GEAC ellen.
Huszonöt mérkőzés alapján a Gödöllői EAC 31 ponttal, 45-55-ös gólkülönbséggel a 11. helyen áll a csoport tabelláján.

Pest megyei III. osztályú bajnokság, Közép-csoport 24. forduló:
Gödöllői SK II. – Szada-Veresegyház VSK II. 2-0
(1-0)

Előz-e a második számú gödöllői egység? Ez volt a legfontosabb kérdése a szomszédvárak összecsapásának.
Helyzetei alapján már az első húsz percben megnyugtató előnybe kerülhetett volna Legéndi György tizenegye, ám az utolsó mozdulatokba rendre hiba csúszott. A kínálkozó gödöllői lehetőségek közül egyet mégiscsak sikerült gólra váltani a 27. percben, amikor Orbán Levente (képen kék mezben) fejese után labda nagy nehezen bepréselődött a vizitálók kapujába.


A második játékrész elején, az 50. percben tizenegyeshez jutott a hazai alakulat, amely a vétkes játékos kiállítása miatt emberelőnybe is került. A büntetőpontra letett bőrgolyót Szeles Dávid elemi erővel vágta a településfúziós vendégek hálójába. A hátralévő játékidőben mindkét csapat változtathatott volna az eredményen, de a célt tévesztett lövések miatt egyikük sem tette.
A Gödöllői SK II. csapata 38 ponttal, 55-35-ös gólkülönbséggel az 5. helyet foglalja el a csoport táblázatán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online