Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szabályozatlan a munkaköri bérlakások kijelölése Gödöllőn

2018-11-26 16:44:59

A gödöllői városvezetés november 22-i összejövetelén két olyan előterjesztés is volt, aminek határozati javaslata munkaköri bérlakássá jelölt ki két önkormányzati tulajdonú ingatlan. Egyet a Szent János utcában, egyet pedig a Deák Ferenc téren.

Az indítványokat a képviselők támogatták, a döntések előtt azonban Kovács Barnabás szocialista párti városatya rákérdezett, hogy milyen szabályozás alapján működik a munkakör betöltéséhez kötődő bérlakás-kijelölés Gödöllőn.
Dr. Kiss Árpád jegyző válaszából kiderült: írásba foglalt szabályozás nincs! Van viszont kialakult gyakorlat, aminek az a menete, hogy a közintézményben dolgozó kérelmező először közvetlen felettesének (például: intézményvezető, irodavezető) jelzi ez irányú igényét, aki továbbítja azt a jegyzőnek, aki konzultál a polgármesterrel, majd – amennyiben alapos az indok – előterjesztés születik, és a képviselőtestület tagjai szavaznak.

Mindebből kitűnik, hogy néhány ember igencsak szubjektív megítélésén alapszik a gödöllői gyakorlat. Az esetleges vitákat, súrlódásokat, félreértéseket kiküszöbölendő, Kovács Barnabás javasolta, foglalják írásba a legfőbb szempontokat (mondjuk: munkában eltöltött idő, munkaerő megszerzési- vagy megtartási célzat, kiemelten fontos munkakör), hogy egyértelműbbé váljon a köztulajdonban lévő gödöllői bérlakások ilyen célú kiutalása.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online