Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új egyéni csúcsot futott Nádházy Evelin az universiade elődöntőjében

2019-07-09 18:58:32

Idén az olaszországi Nápoly a házigazdája a 30. Nyári Universiade versenysorozatának. Az atléták táborát erősíti Nádházy Evelin, a Gödöllői EAC sprintere, aki 400 méteres síkfutásban állt rajthoz.

Evelin a július 8-án megrendezett öt előfutam (35 induló) közül az elsőben volt érdekelt: itt 53,30 másodperces idejével (szezonbeli legjobb) a 2. helyen ért célba, és bejutott az elődöntőbe (24 versenyző). Július 9-én az első elődöntő-futam 4-es pályáján kísérelte meg a döntőbe kerülést a Szent István Egyetem hallgatója, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen minden futamból az első két helyezett, illetve a további két legjobb időeredménnyel rendelkező atléta lehetett tagja a top nyolcnak.
A GEAC sprintere alaposan kitett magáért: 52,68 másodperccel új egyéni csúcsot futott (az eddigi 52,88 mp volt), amivel a futamban harmadik lett, így izgulhatott, hogy idővel továbbléphessen. Sajnos, ez nem jött össze, mivel a döntőhöz 52,17 másodperc kellett volna. Evelin végül a 11. helyen zárta a nápolyi megmérettetést.

A gödöllői központú Szent István Egyetem hallgatói közül a korábbi években ketten is nyertek aranyérmet az egyetemi és főiskolai sportolók „világbajnokságának” tekinthető universiadén. 2011-ben Deák Nagy Marcell atléta, míg két évvel később Joó Abigél cselgáncsozó diadalmaskodott. Rajtuk kívül a Gödöllői EAC kardvívója, Valkai Ferenc bronzéremmel büszkélkedhetett 2015-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online