Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Monoron talált otthonra a gödöllői röplabda-csapat

2021-07-15 10:06:09

Április 18-án hivatalossá vált, hogy a Gödöllői RC női röplabda-csapata huszáros hajrával megnyerte az NB I. Liga rájátszásának háromcsapatos minitornáját, amivel jogot szerzett arra, hogy a 2021/2022-es bajnoki idényben az ország legjobb nyolc együttesét tömörítő Extraligában induljon. A klubvezetés – miként az várható volt – azonban nem él a lehetőséggel, és a július 16-án lejáró nevezési határidőt betartva, az NB I. Ligában történő szereplést tartja vállalhatónak Szalay Attila formációja számára. A történtek okáról és hátteréről Barta Lászlót (képen balra), a GRC elnökét kérdeztük.

- Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban több tárgyalást is lefolytattunk az extraligás szereplés feltételeinek megteremtése érdekében, az egyeztetések lezárása után be kellett látnunk, hogy a realitás az NB I. Liga – fogalmazott a klubvezető.
Barta László hozzátette: mivel nem mutatkozott valós esély arra, hogy augusztusra összeálljon a klub teljes bajnoki évre vonatkozó költségvetésének fedezeti oldala, nem kockáztathattuk meg, hogy felelőtlenül túlvállaljuk magunkat. Sem a játékosokkal, sem a szakmai hátországgal, sem pedig az egyre eredményesebb utánpótlás-nevelő kollektíva tagjaival szemben nem lett volna korrekt, ha veszélyeztetjük a hosszú évek alatt kialakított értékes minőségi munkát.


- Az utóbbi időben, a hitelesítési követelményeknek megfelelő terem hiányában az első csapat nem tudott hazai pályára találni Gödöllőn. Továbbra is Újpesten kell fogadni a riválisokat?

- Nem. Áttesszük a székelyünket Monorra, ahol anyagi szempontból is kedvezőbb feltételek mellett játszhatunk a modern, mintegy három és fél éve átadott, 1000 fő befogadására alkalmas városi sportcsarnokban. Pontosan tudjuk, hogy ez is kényszermegoldás, de bízunk benne, hogy szurkolóinknak nem okoz majd különösebb gondot a mintegy félórás utazás az M31-es és az M0-ás autóút érintésével.

Kapcsolódó cikk: Gödöllői röplabda: az van, hogy...


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online