Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A mezőgazdasági gépészet egy menő szakma

2022-04-13 10:24:08

Bizonyára sokat gondolkodtál azon, hogy hová menj egyetemre. Valamilyen mérnöki irány volt szimpatikus, hiszen műszaki beállítottságú vagy? Ráadásul, a családod mezőgazdasággal foglalkozik? Akkor bizonyára jó helyen vagy a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök szakon.

Az innovatív terület igazán remek lehetőség számodra, ha imádod a Forma 1-ben látott műszaki fejlődési sebességet. Ugyanis számos hazai iparág között a mezőgazdasági gépgyártás területe fejlődik csak igazán! Képzeld csak el, hogy milyen lehet egy ilyen cégnél dolgozni!

Az agrárgépész szakmán belül sokféle terület közül választhatsz
Az állattenyésztő és növénytermesztő gépek ismerete csak az érem egyik oldala. A munka világához viszont fontos még a gyártás, a kereskedelem, a karbantartás, a beüzemelés és a javítás is. Az agráripar manapság a fénykorát éli, hiszen újabbnál újabb és szebbnél szebb mezőgazdasági gépekkel történnek a munkák.

A szántás, a vetés, az aratás vagy a cséplés mind-mind hatalmas energiát igényel. Azonban az ezt teljesítő mezőgazdasági gépeket valakinek le kell gyártania. Mezőgazdasági és agrártudományi egyetemi hallgatók számára nem ismeretlen fogalom tehát az anyagismeret és a gyártástechnológia.

A szak egyik fontos alaptantárgya ez, ami később egy egész specializáció alapjává is válhat, ezért fontos alaposan megismerni. Érdemes tehát minél hamarabb beszerezni és olvasgatni dr. Pék Lajos és dr. Szakál Zoltán Anyagismeret, gyártástechnológia című tankönyvét.

Duális képzési lehetőségek
Ha szeretnél már az egyetem alatt egy valóban hatékony, nem kávéfőzős gyakornoki álláshoz jutni, akkor a duális képzés a te asztalod! Jellemzően heti 4 napot az egyetem partnercégénél tölthetsz a legmodernebb technológiák és gépek között. Heti 1 napon pedig az egyetemen bővítheted szakmai tudásod.

Ez nem csak az egyetemi évek alatt megszerzett naprakész tudás és fizetés miatt érdekes. Hatalmas előny, hogy a diploma megszerzésére már vagy rendelkezel egy bejáratott munkahellyel, vagy sokkal könnyebben el tudsz helyezkedni máshol. A húszas éveid elején pedig ez nagy szó.

A gyártóipari cégekben ugyanis hatalmas potenciál van, hiszen a nagyon gyors fejlődés miatt a legmodernebb technológiákkal találkozhatsz. Emellett ezek a cégek nyitottak a diákok befogadására és tanítgatására is.

Ha tetszik a terület, érdemes belevágni
Akár mezőgazdasággal foglalkozik a családod, akár csak te magad érdeklődsz a szakma iránt, mindenképpen jó választásnak bizonyulhat. A tanuláshoz azonban érdemes hatékonyan feldolgozható tankönyveket választani.

A sikeres vizsgák és a diploma megszerzéséhez számos tankönyv segíthet az utadon, amit az egyetemek javasolnak. Az Oxford Corner Könyvesbolt termékpalettáján pedig szinte minden, a szakmához kapcsolódó tankönyvet megtalálsz! Érdemes szétnézni, hiszen időnként még kedvezményes könyvekkel is találkozhatsz! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online