Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Együttműködés jött létre a gödöllői egyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala között

2022-10-17 16:24:51

Az agrárszektor számára lényeges szerepe van a tudatos szellemitulajdon-védelem alkalmazásának, emiatt már az oktatási tananyagnak is fontos részét kell, hogy képezze a felsőoktatásban. Emiatt a hallgatók és oktatók ismereteinek elmélyítését szolgálja az az együttműködési megállapodás, amit október 17-én írtak alá a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) képviselői a felsőoktatási intézmény gödöllői campusán megrendezett Egyetemi Innovációs Hét megnyitóján.

Az együttműködés célja, hogy az egyetemisták tudatosabban kezeljék a létrehozott szellemi tulajdonukat és megtanulják, hogyan tudják azokat hasznosítani. A MATE vezetősége is kiemelten fontosnak tartja, hogy a hallgatók olyan tudást szerezzenek, ami később a nemzetközi piacon is előnyhöz juttatja őket, emellett az egyetemi szintű oltalomszerzés az intézménynek újabb forrásokat is jelenthet.

A megállapodás részeként az SZTNH közreműködik a szellemitulajdon-védelmi ismeretek oktatásában, a szakmai módszertani fejlesztésekben; valamint a szellemi tulajdoni tudatosság növelésében az egyetem hallgatói, oktatói, kutatói és egyéb munkatársai körében. Emellett a felek a hazai innovációs potenciál erősítése, a kutatás-fejlesztés és a technológiamenedzsment színvonalának fejlesztése érdekében közös kiadvány- és konferenciaprojektek, inkubációs és akcelerációs programok megvalósításában is részt vesznek.

Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke és dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az aláírást követően (fotó: Balázs Gusztáv)

Az SZTNH tervei között szerepel, hogy további felsőoktatási intézményekkel is hasonló megállapodásokat köt, hogy valóban minél több hallgatóban és oktatóban váljon tudatossá a szellemitulajdon-védelem fontossága. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online