Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Itt egy újabb technológiai vívmány: ezt kell tudni a GAN töltőkről

2024-04-23 10:36:59

Van egy új félvezető anyag, amit egyaránt alkalmaznak töltők, inverterek és más elektronikai alkatrészek gyártása során. Nem másról van szó, mint a GAN, azaz: a Gallium Nitride technológiáról.

Ez az innovatív megoldás a telefon töltő gyártása során használt szilíciumot tudja kiváltani. Az újítás fő előnye az, hogy az ezzel a technológiával készült töltők könnyebbek, kisebbek és még hatékonyabbak is, mint a szilíciumalapú társaik. Mindemellett még nem is forrósodnak úgy fel, mint a hagyományosak, így aztán a tűzveszély kialakulása is csekélyebb.

A GAN töltők típusai
Nem csupán egyetlen típusú GAN töltő létezik. A normál GAN töltőket nevezzük az alap változatnak, amik egy az egyben a normál szilícium töltők helyettesítését tudják elvégezni. A GAN2 töltők ezzel szemben két áramkörösek, így még hatékonyabbak még alacsonyabb hőtermelés mellett.

Léteznek GAN5 töltők is, amelyek már öt áramkörös kialakítást alkalmaznak. A sort lehet folytatni, hiszen GAN6, GAN7, GAN8 töltők is rendelhetők. Ezek között már olyan különleges funkciójú termékek is akadnak, amik USB-C töltéssel is bírnak vagy éppen több port van rajtuk.

Kinek éri meg GAN töltőt rendelnie?
A Gallium Nitride töltők nagyszerű választásnak bizonyulnak azok számára, akik gyakran utaznak, és szeretnék, ha a lehető legkisebb helyet foglalná el a töltő a csomagjukban. Ezenfelül persze számos előnye van még a GAN töltőknek, amelyek egyenként is elég erősek ahhoz, hogy lényegében bárki megfontolja, hogy szert tegyen ilyen modern eszközre.

Az egyik fő érv az energiatakarékosság. Sokkal hatékonyabban lehet ugyanis működtetni a GAN töltőket, tehát kevesebb árammal is fel lehet tölteni egy ilyen eszközzel egy telefont egységnyi idő alatt. Hosszú távon így sok pénzt lehet megtakarítani.

Az alacsonyabb hőtermelés biztonsági okok miatt mindenki számára vonzóbbá teheti ezt az innovatív találmányt. Érdemes tudni, hogy minél nagyobb hőt termel egy töltő, annál nagyobb a tűz kialakulásának veszélye.

A GAN töltők áráról
Csakúgy, mint más elektronikai termékeknél, így a GAN töltők árai is igen gyorsan változhatnak. Sok múlik azon, hogy milyen márkájú, típusú eszközről van szó, és milyen funkciókkal rendelkezik.

Általánosságban véve elmondható, hogy a GAN töltők megfizethetők, de mindenképpen készülj úgy, hogy egy ötszámjegyű összegbe fog kerülni. Minél több funkcióval bír a kiszemelt modell, annál többet kell érte természetesen fizetned. Amelyiknek van USB-C portja, több porttal rendelkezik vagy védőfunkciói is vannak, azok szignifikánsabban drágábbak lehetnek, mint az alap változatok.

Ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes néhány percet rászánni arra, hogy a lehető legjobb áron tudd beszerezni az új eszközödet. Az árösszehasonlító oldalak segítségedre lehetnek abban, hogy megtaláld az adott típusból a legjobb árat. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online