Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Valkai Ferenc junior világbajnok!

2012-04-09 20:39:06

Valkai Ferenc, a Gödöllői EAC 20 éves kardozója is oszlopos tagja volt a moszkvai junior világbajnokságon április 6-án aranyérmet nyert korosztályos magyar válogatottnak. Kurucz Balázs tanítványa három Vasas-pengeforgató, Bence Csaba, Ravasz Etele és Szatmári András társaságában lett a világ legjobbja.

A magyar kardozó fiatalok a legjobb 32 között erőnyerők voltak, így csak a nyolcaddöntőben léptek pástra. Itt Hong Kong legjobbja ellen vívtak, akiket 45-28 arányban múltak felül. A legjobb nyolc között a franciák jöttek szembe, akik ellen 45-36 nyertek a fiúk. Az elődöntőben a fehéroroszok jelentették a leküzdendő akadályt, ami 45-33 arányban sikerült a magyaroknak. Az aranyéremért Németország következett: az eredmény pedig 45-37 lett a mieink javára.

A Gödöllői EAC vívója, Valkai Ferenc valamennyi mérkőzésen szóhoz jutott. Eredményességi mérlege imponáló volt, hiszen 11 asszójából nyolcat megnyert, egyet döntetlenre adott, és mindössze kétszer szenvedett vereséget. Az újdonsült gödöllői junior világbajnok családjában nem ismeretlen a sportsiker, hiszen a 20 éves tehetség sógora a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kiss Gergelynek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online