Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szükség és bőség

2013-10-08 09:13:49

A válság és az ország gazdasági nehézségei sok plusz terhet rónak a családokra. Egyre kevesebb – vagy kevesebbet érő – pénzből, egyre magasabb árakon, egyre kisebb állami gondoskodás mellett kell tudnunk működtetni a családjainkat, ami nem egyszerű feladat. Sok vele a munka, nagy a felelősség, és nem igazán vannak meg azok a támogató rendszerek ahova a családok a problémák esetén fordulhatnak. A gödöllői REGINA Alapítvány munkatársainak írása.

Gyakran hallani mostanában, hogy az egészségügy állapota is mennyire romlik, egyre inkább felértékelődik az egészségvédelem, a megelőzés. Adódik a kérdés: milyen olyan helyi élelmiszer beszerzési lehetőségek vannak, ahol jó minőségű élelmiszereket lehet venni és lehetőleg minél olcsóbban? Nyilvánvaló, hogy a családot egyszerűbb olyan helyről – például: nagyáruházból – élelmezni, ahol minden egy helyen beszerezhető és még viszonylag olcsó is. Teljesen érthető döntés ez, még akkor is, ha ezek az élelmiszerek nem mindig a legjobb minőségűek.

Létrehoztunk egy internetes oldalt, ahol a REGINA közösség tagjai által kipróbált és szeretett helyi beszerzési forrásokat tesszük közzé. Többen közülük Gödöllőn ingyenes házhoz szállítást is vállalnak, ami különösen nagy előny lehet a mozgásukban korlátozottak számára.
Ha megengedhetjük magunknak, hogy több időt és energiát fordítsunk a helyi élelmiszerek beszerzésére, akkor érdemes tudni, hogy ezzel másképpen is hozzájárulunk a saját magunk és közösségünk boldogulásához.

Miért, hogyan?

• Helyi munkalehetőséget teremtünk, tartunk fent.

• Ha helyi vállalkozásoknál költjük a forintjainkat, az a vállalkozás erősödését segíti, ami további munkalehetőségeket teremt.

• A pénz bent marad a közösségben, azt erősíti.

• A közösség autonómiája és benne az egyéneké is növekszik.

• A kedves, családias helyi szolgáltatók és az igénybe vevők között bizalmi kapcsolatok alakulnak ki, amik az élet más területein is kamatoznak. Segítenek bennünket a jó információk megtalálásában, erősítik a közösségi kapcsolatainkat, beágyazottságunkat.

Azonban a gazdasági előnyökön túl, további haszna is van ennek. Megélhetjük a kölcsönös kedvességet, a bizalmat, ami csökkenti a stresszt, a magunkra hagyatottság és a kiszolgáltatottság érzését. Erre a mai Magyarországon, úgy tűnik, különösen nagy szüksége van az egyéneknek és a családoknak egyaránt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online