Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: törlesztett a Gödöllő a Békéscsabának

2014-12-07 17:58:36

NB I. alapszakasz, 14. forduló:
Linamar-Békéscsabai RSE – TEVA-Gödöllői RC 1-3
(-26, 16, -21, -21)

Ha nehezen is, de a Jászberény ellen győzelemmel hangolt a száz százalékos mutatóval éllovas gödöllői csapat a forduló rangadójára, a bajnoki címvédő Békéscsaba elleni derbire. A két társulat egymás elleni idénybeli mérlege a viharsarkiaknak kedvezett, hiszen a vendégek a pontvadászatban ugyan felülmúlták 3-1-re a csabaiakat, ám a Challenge-kupában a mostani házigazdák kétszer is nyertek (3-1 és 3-2) Horváth András együttese ellen. Városunk hatosát nyomaszthatta az a tét, hogy megszakadhat pazar veretlenségi sorozata.

A kezdeti tapogatózást a gödöllőiek hosszas pontszériája szakította meg, hiszen – elsősorban Szakmáry Gréta és Csengeri Petra termékenységének köszönhetően – 3-3 után 12-3-ra ellépett a vendégcsapat. Ekkor úgy tűnt, könnyedén révbe érhet a GRC, ám a gyakorlatban ez korántsem lett ilyen egyszerű. A centerposzton jeleskedő amerikai légiós, Sarah Clement vezérletével magára talált a Békéscsaba, és szorossá tette a végjátékot. Olyannyira, hogy 25 pontnál nem zárult le a csata. Annak ellenére nem, hogy 24-20-nál városunk együttesének négy lehetősége akadt a befejezésre. A hazaiak azonban egyenlítettek, majd a Csengeri Petra vs. Soós Nikolett ütéspárbajból a mieink jöttek ki jobban.

Szorosan, váltott vezetéssel indult a második játékrész. Jó ideig két pontnál többel egyik fél sem tudott ellépni a másiktól, amiben jelentős szerepet játszott az is, hogy mindkét oldalon előfordultak elemi hibák. A második technikai időnél a házigazdák vezettek (16-15), majd zsinórban hét pontot szereztek, miközben Horváth András feladót cserélt: Lutter Lizát Nagy Kitti váltotta a poszton. Ezzel együtt a csabai egyenlítés elkerülhetetlen maradt.

Nem kezdte rosszul a harmadik felvonást a gödöllői formáció: az első technikai időnél 8-5 volt, ide. Döntően azért, mert a csapatkapitány, Széles Petra sem akart elmaradni ütőtársaitól. Az előnyből azonban a bosszantó bakik miatt nem tudott komoly tőkét kovácsolni a TEVA-hatos, mivel a vendéglátók szerb légiósa, Ivana Radonjic fontos pontjaival életben tartotta a bajnok esélyét. Aztán, 19-16-os gödöllői vezetésnél felcsillant a remény az újabb játszmanyerésre, amiből kellő odafigyeléssel valóság lett. Az utolsó pontot a fiatal center, a mérkőzés ritmusába remekül bekapcsolódott Kalotai Zsófia (képen) helyezte el a csabai térfélen.

Miután két szettet bezsebelt a TEVA-GRC, biztossá vált, hogy nem kell átadnia a helyét a tabella élén a BRSE-nek. Tétova kezdés után (0-4), a Gödöllő nem elégedett meg ennyivel, és ráhajtott a győzelemre. Ezt részben kidolgozott támadásokkal, részben a nyomás alá került hazaiak hibáiból profitálva próbálták elérni Csengeriék. Mindkét forrás hatásosnak bizonyult, így a gödöllői hölgyek a bajnokságban visszavágtak a nemzetközi porondon elszenvedett fiaskókért a címvédőnek. Ráadásul, a viharsarokban tették meg mindezt, nagyot lépve az alapszakasz-elsőség felé.

Tizenhárom mérkőzés alapján a TEVA-Gödöllői RC csapata 39 ponttal, 39-4-es szett- és 1.055-851-es pontaránnyal az 1. helyen áll az NB I-ben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online