Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Félszáz milliós városi közpénz-támogatást szánnak a Gémesi unokaöccse által képviselt cégnek

2017-09-21 10:15:06

Feltehetőleg a polgármester sportkarrierjének múltja is hozzájárul, hogy Gödöllőn időről-időre felmerül a vívócsarnok építésének lehetősége. A Gödöllői EAC-ban folyó magas szintű szakmai munka egyelőre az egyetem épületében zajlik. Korábban volt olyan elképzelés, hogy teniszcentrumot alakítanak ki a Táncsics Mihály úti sportközpont területén, ahol a centerpálya létesítményének földszinti részén kaptak volna helyet a gödöllői pengeforgatók. Ez a terv azonban füstbe ment.

Most újabb lehetőség kínálkozik arra, hogy vívócsarnok épüljön Gödöllőn, méghozzá a Hajós iskolával szemközti, évekkel ezelőtt jégcsarnoknak szánt, Isaszegi út 6-8. szám alatti területen (térkép itt érhető el). Az optimizmust táplálja, hogy a gödöllői székhelyű Ötvös Károly Sport Nonprofit Kft. – amelynek képviselője a polgármester unokaöccse, a csapatban idén júliusban világbajnoki ezüstérmet szerzett kardozó, Gémesi Csanád – támogatást nyert a kormánytól, amiből a Magyar Olimpiai Bizottság által kiemeltnek titulált 16 sportág – így a vívás is – szakszövetségeinek sportágfejlesztési koncepcióiban leírtak dotálhatók.

Gödöllő esetében, mondjuk, egy vívócsarnok, ami elsősorban az utánpótlás-nevelés céljait szolgálja, illetve helyszíne lehet az iskolai tanítás keretében megvalósuló vívásoktatásnak. A gödöllői beruházás vissza nem térítendő támogatással teljesülhet be, a helyi önkormányzat részéről a projekt megvalósításához – a telken felül – 50 millió forintos – akár önrésznek is felfogható – támogatás biztosítása szükséges. A szóban forgó közpénz-összeget a jövő évi városi költségvetés terhére hagyták jóvá a képviselőtestület tagjai.
A kiszemelt ingatlanon már meglévő, korábban TAO-támogatásból megépített pályák közül az egyiket át kell majd helyezni, vagy iskolaudvari, vagy iskola közeli telepítéssel. A tervezett létesítmény parkolási igényeinek biztosítására pedig a szomszédos, szintén önkormányzati tulajdonú, beépítetlen területet jelölték meg.

A nyilatkozatok többségi képviselői (12 igen) elfogadása után elhárult az akadálya annak, hogy az Ötvös Károly Sport Nonprofit Kft. a felépítendő gödöllői vívócsarnokra építési engedélyt kérjen. Kovács Barnabás (MSZP) kérdésére, miszerint: kié lesz a vívócsarnok tulajdonjoga, Gémesi György egyelőre nem tudott választ adni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online