Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miben rejlik a Free-Fall leader hasznossága?

2020-08-19 11:07:19

Amennyiben bojlis (sport)horgászként nyitottan állunk az innovatív és fogós megoldásokhoz, akkor mindenképp érdemes tennünk egy próbát a Free-Fall leader használatával is.
Nemcsak az eredményességünk javulhat ezzel tovább, hanem a végszerelékünk elkészítése is egyszerűbbé válhat. A cikkben mindent megmutatunk, amit a Free-Fall leader használatáról tudni érdemes.

A bojlis horgászat eredményességének kulcsa a végszerelékünk finomra hangolása
Bojlis horgászat esetében elsősorban nagytestű pontyok és amurok a célhalaink. Ezek a jószágok rendszerint benne vannak már a korban, sokat látott és tapasztalt halaknak számítanak. Ezért a végszerelékünk elkészítését a legnagyobb körültekintéssel kell kivitelezni, másképp a termetes példányok gyanút fognak.
Vagyis: az előke, az ólom, a horog és a csalétek elhelyezkedése, érzékenysége és helyzete kulcsfontosságú az eredményességünk szempontjából. Olyan megoldások alkalmazására van szükségünk, amelyek a végletekig hasonlítanak a folyó- és állóvizek természetes élővilágához.

Mi a Free-Fall leader legnagyobb hozzáadott értéke?

A Free-Fall leader egyik sajátossága, hogy a szálában speciális süllyedést segítő anyag található beleszőve. Ennek a legfontosabb célja, hogy lágyabban és természetesebben vegye fel a meder egyenetlenségeit.

A sötétszürkés, úgynevezett, Silt, illetve a homokra hasonlító Chameleon árnyalatú Free-Fall leader kellően beleolvad a környezetbe, ugyanis a horgászok által előnyben részesített tavak mederviszonyainak és vizének az árnyalatait hibátlanul lefedik.

Az anyag lágy tulajdonsága továbbá azt is elősegíti, hogy egyszerű legyen megkötni. A csomaghoz egyébként kapunk egy leadcore fűzőtűt is annak érdekében, hogy a szerelék elkészítésével még könnyebben boldoguljunk.
Tehát, nem csak a fogást segítő megoldásra tehetünk szert, hanem a kötésnél is igyekeznek megkönnyíteni a dolgunkat.


Hogyan célszerű elkészítenünk a Free-Fall leaderrel ellátott szereléket?

A Free-Fall leader tetszés szerint alkalmazható számos végszerelék variációnál, vagyis többek között a Chod, Helikopter, Running-Rig, illetve Leadclip módszerhez is hibátlanul alkalmas és segíti az eredményes horgászatot.

A Leadclip-es szerelékhez első lépésként fogjuk a fűzőtűt, és fűzzük fel a leaderre a leadclipet, majd pedig tegyünk rá egy gyorskapcsot is. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a gyorskapocs fixálása. Utána szépen húzzuk végig a fűzőtűt a leader belsejében, majd pedig húzzuk vissza önmagába.

Ekkor vágjuk le a felesleget, a gyorskapcsot pedig húzzuk bele egyszerűen a leadclipbe. Csináljunk egy fület az előtétzsinór másik végére, ebbe tudjuk majd belekötni a főzsinórt. A gyorskapocsba pedig borzasztó egyszerűen be tudjuk akasztani a horogelőkénket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online