Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Olimpia: 26. lett a légpuskások összetett versenyében Mészáros Eszter

2021-07-31 08:29:15

Július utolsó napján a női légpuskások 50 méteres, három testhelyzetes (térdelő, fekvő, álló) összetett versenyével zárta olimpiai szereplését Mészáros Eszter Tokióban. Szucsák László tanítványa idén májusban, az eszéki Európa-bajnokságon, a juniorok között aranyérmet szerzett ebben a számban, ami önmagában ugyan nem volt garancia a nyolcas döntőre, egy tisztes helytállásra azonban igen.

A Gödöllői EAC tehetsége a kvalifikáció (3x40 lövés) folyamán 1161 kört (térdelő 388, fekvő 391, álló 382 –átlag 9,675 kör) ért el a 37 fős mezőnyben, amivel a 26. helyet szerezte meg. A legjobb 8 közé kerüléshez legalább 1171 körös eredmény kellett volna.


A 19 éves gödöllői sportlövő három számban indult a tokiói olimpián. A női légpuskások 10 méteres egyéni versenyében 20. lett, vegyes csapatban pedig Péni Istvánnal a 7. pozícióban végeztek. Eszter több nyilatkozatában is elismerte: teljesítményét nagyban befolyásolta az olimpia „terhe”, ami miatt többet izgult a kelleténél. Javításra három év múlva, Párizsban nyílik lehetősége. Fotó: MTI / Kovács Tamás


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online