Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet junior vb: világcsúcs sem segítette éremhez a Mészáros Eszter, Hammerl Soma kettőst

2021-10-08 19:00:23

Egy arany- és egy ezüstéremmel a birtokában vágott neki a MATE-GEAC 19 éves sportlövője, Mészáros Eszter a légpuskások 50 méteres összetett (3x40 lövés), három testhelyzetű (térdelő, fekvő, álló) száma csapatversenyének a limai junior (U21) világbajnokságon. A hazánkat képviselő triót rajta kívül Dénes Eszter (UTE) és Bajos Gitta (Komárom) alkották.
Az október 6-án megrendezett első selejtező során a magyar lányok 1306 kört teljesítettek, amivel a 3. helyet szerezték meg. A második kvalifikáló körben nagyon közel álltak ahhoz, hogy a németek ellen éremért lőhessenek a bronzpárharcban, ám az észtekkel azonos, 863 körös eredmény a gyengébb „belső tízes” mutató miatt az 5. helyet jelentette a mieink számára.

Október 8-án, a limai junior világbajnokságon az 50 méteres összetett, három testhelyzetű vegyes csapat versenyszám volt az utolsó megmérettetés a gödöllői sportlövő lány számára. Partnere, Hammerl Soma (UTE) eddig két aranyérmet (50 méter fekvő és 50 méter összetett csapat) nyert a viadalon, ami jelentősen növelte a magyar kettős éremszerzési reményét.

A kvalifikáció első felvonásában (alapverseny) parádézott a magyar páros, és 881 körös teljesítménnyel (Eszter 437 kör, Soma 444 kör), új junior világcsúccsal az 1. helyen végzett. A legjobb nyolc formáció között lezajlott kvalifikáció során az éremcsatákba kerülés volt a tét. Bár, az elvárás feltehetőleg nagyobb volt, Eszterék végül a 4. helyen zártak (585 kör), amivel a bronzpárharcban szereztek indulási jogot, ahol a csehek (Jiri Privratsky, Veronika Blazickova) vártak rájuk.


A legkevésbé fényes, ám értékes medáliáért megrendezett vetélkedés során főként az álló testhelyzetben leadott lövések hatásfokában volt különbség a rivális párosok között, sajnos, a csehek javára, akik 33-27 arányban diadalmaskodtak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online