Ember legyen alapján, aki képes a teljesség igényét szem előtt tartva kiigazodni a 2015 ősze óta húzódó, több milliárd forintos közpénzt felemésztő gödöllői városháza-projekt „kulisszái” között/mögött. Erre mi sem vállalkozunk, azonban időről időre újabb és újabb fejlemények, összefüggések bonyolítják vagy kibogozzák az erősen botrányszagú ügy szövevényes szálait.
A gödöllői képviselőtestület tagjai idén a június 9-én esedékes helyhatósági választás előtti utolsó tanácskozásukon vitatták meg a település előző évi gazdálkodásáról szóló beszámolót. A várost irányító grémium május 15-én 9 igen szavazattal és 4 tartózkodással elfogadta azt a határozati javaslatot, amit Gödöllő 2023. évi zárszámadásával kapcsolatosan a döntés-előkészítők megfogalmaztak.
Tonkababos málnavelővel és ostyával tálalt, enyhén sós pisztáciafagyi is kapható a Gödöllői Királyi Kastély kávézójában. Ez önmagában nem lenne különleges hír, ám, ha hozzátesszük, hogy Fazekas Ádám rétsági cukrászmester jeges ínyencsége tavaly decemberben első díjat – ha úgy tetszik, világbajnoki címet – nyert a Gelato Festival World Masters nevű versenyen, Bolognában, máris nagyobb a kíváncsiság. A „pisztácia gyümölcse” fantázianévre hallgató fagylalt már korábban is hódított rangos nemzetközi versenyeken, a szakemberek szerint főként azért, mert formabontónak nevezhető, hogy teljesen természetes alapanyagokból készül.
Ezek után nem marad más hátra, mint tesztelni a világbajnok fagyit Gödöllőn, az egyetem területén található Kútház Kávézó által a királyi kastélyban üzemeltetett Cafe Ida kávézóban.