Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megállt az ingatlanok áremelkedése Gödöllőn?

2022-12-03 16:40:42

Az ingatlanpiacon a 2015-ös éve eleje óta tapasztalható szárnyalás úgy tűnik, most véget ért. A covid, majd az orosz-ukrán háború hatására kialakult áremelkedés, kamatemelés és az energia jelentős drágulása úgy tűnik, kiszúrta az ingatlanlufit. A változások már jól láthatók az ingatlanpiaci statisztikákon. Több megyeszékhelyen is megállt az árak emelkedése és az ingatlant keresők is elég visszafogottan keresgélnek. Lássuk, hogy mi a helyzet a gödöllői ingatlanpiaccal.

Gödöllői lakások árváltozása 2022-ben

Míg 2021 novemberében a 620.000 forintot sem érte el a lakások átlag négyzetméterára Gödöllőn, 2022 februárjában már átlépte az átlagár a 700.000 forintot is négyzetméterenként.


Az intenzív drágulás 2022 márciusáig tartott a gödöllői lakáspiacon, majd július végéig egy lassú, de egyenletes árcsökkenést tapasztalhattak azok, akiket érdekelt eladó lakás Gödöllő városában.

Augusztustól egy nagyobb ugrással, majd szeptemberben és októberben kisebb mértékben nőtt a lakások négyzetméterára. A csekély áremelkedést a magasabb infláció ellensúlyozza, így lényegében az utóbbi két hónapban már reálértékben nem drágultak a gödöllői használt lakások.

Gödöllői házak árváltozása 2022-ben
Akit inkább jobban érdekel eladó ház Gödöllő városában, az azt láthatta, hogy a használt házak átlagos négyzetméterára sokkal meredekebb emelkedést mutatott, mint a használt lakásoké.


2021 novemberében még 570.000 forintot kértek az eladók a használt gödöllői házakért négyzetméterenként. A meredek emelkedés 2022 júniusáig tartott. Júliusban az átlagos négyzetméterárak nem változtak semmit júniushoz képest.

2022 augusztusában és szeptemberében újra növekedésnek indult a gödöllői házak ára, viszont októberben már jelentősebb árcsökkenés volt tapasztalható.

Konklúzió
A magas inflációt figyelembe véve, azt lehet mondani, hogy a reál árak emelkedése már megállt Gödöllőn, viszont a lakások és házak ára elég magas az átlagbérhez képest. Egyre többen lehetnek azok, akiket inkább jobban érdekelhet egy albérlet Gödöllő városában.

Várhatóan a kisebb, valamint az energiatakarékos házak és lakások ára tovább fog emelkedni, míg a kevésbé korszerűek ára jelentősebben csökkenni fog, vagy csak kismértékben fog növekedni az infláció miatt. Gyors áresés valószínűleg nem fog bekövetkezni a gödöllői ingatlanpiacon. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online