Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Labdarúgás: egy éven belül megyei bajnok és kupagyőztes is lett a Gödöllői SK!

2023-05-21 18:52:56

Május 21-én a ceglédi, Zsengellér Gyuláról elnevezett sporttelep szolgált helyszínül a Pest Vármegyei Kupa 2022/2023-as kiírása döntőinek. A Valkói KSK és a Vácrátót KSE (büntetőkkel 4-3) női csapatai közötti finálét követően a Pest vármegyei I. osztályban (legalább) bronzérmes Gödöllői SK riválisa a megyei élvonal tabellájának 15. helyén álló Felsőpakonyi KSE alakulat volt.

A döntősök közötti erőviszony-különbség gödöllői sikert vetített előre, ám a kupaküzdelemnek pont az a varázsa, hogy nem várt végeredmény is születhessen. Ezúttal azonban nem igazán akadt esély a meglepetésre, hiszen Győri Zoltán társulata az első húsz percben kétszer is betalált: a 12. percben egy jobb oldali szögletből Barabás Ádám fejjel volt eredményes, majd hét perccel később Koziorowski Richárd egy bal oldali szabadrúgásból tekerte a bőrgolyót a pakonyi kapu bal sarkába. Ezt követően némiképp mérséklődött a találkozó pulzálása, ezáltal jelentős, az állást befolyásoló esemény nem történt.
A második félidőben városunk csapata gyakorlatilag semmilyen kockázatot nem vállalt, a felsőpakonyiak pedig nem igazán tudtak kibontakozni, aminek mezőnyharc lett a következménye. A kupadöntőkre nem igazán jellemző „unalom” a 81. percig tartott, amikor Barabás Ádám másodszor is betalált a felsőpakonyi kapuba. A slusszpoént a 90. percben Mertse Ábel látványos fejesgólja jelentette, végérvényesen eldöntve ezzel a díszes serleg idei sorsát. A trófeát egy évig az elmúlt idényben bajnoki aranyérmet nyert Gödöllői SK birtokolhatja!

Pest Vármegyei Kupa döntő:
Gödöllői SK – Felsőpakonyi KSE 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Barabás Ádám (2), Koziorowski Richárd, Mertse Ábel. A Pest Vármegyei Kupa 2022/2023-as kiírásának gólkirálya 7 találattal Mertse Ábel (Gödöllői SK) lett.


A Pest (vár)megyei kupasorozat 2007-ben indult, sorrendben ez volt 16. férfidöntő. A gödöllői csapat 2011. május 25-én játszott már a kupa fináléjában, akkor a Törtel ellen 2-0-ra (félidő is 2-0 volt) kikapott. A Nagykőrösön lejátszott ütközeten a GSK edzője Lovrencsics László volt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online