Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közbeszólt az ötödik gát

2013-07-11 18:54:29

Répási Petra révén gödöllői érdekeltségű versenyző is rajthoz állt a július 10-14. között Donyeckben (Ukrajna) zajló 8. Ifjúsági Atlétikai Világbajnokságon. Karlik Pál tanítványa a 100 méteres gátfutás 46 főt számláló mezőnyében vette fel a harcot riválisaival.

A Gödöllői EAC képen látható 17 éves tehetsége – aki hetekkel ezelőtt 13,50 másodperces eredménnyel szenzációs ifjúsági csúcsot ért el – az előcsatározások során 13,93 másodperces, biztonsági rajtos idővel, futamgyőztesként jutott be a július 11-i elődöntőbe. Itt a harmadik futam 6-os pályáját kapta, és a többiek korábbi teljesítménye alapján joggal bízhatott abban, hogy megszerzi az első két hely valamelyikét, amivel döntőt futhat.

Mint utóbb kiderült, akár egy harmadik pozíciós, 13,61 másodperces repesztés is elég lett volna a fináléhoz. Csakhogy, egy végzetes technikai hiba következtében Petra nem tudta befejezni a futamot. Történt, hogy a gödöllői lány beragadt a rajtnál, majd szaporázni kezdte lépteit, hogy utolérje az élcsoportot. Vehemenciája azonban túlzottnak bizonyult, kiesett a ritmusból, és az ötödik gáton fennakadt.
Százméteres gátfutásban gödöllői atléta legutóbb a 2001-es debreceni ifjúsági világbajnokságon ért el értékes helyezést: akkor Durkó Eliána a 6. helyen végzett. A mostani fináléban a debreceni Kozák Luca (13,62 mp) a 7. helyen ért célba.


Répási Petra számára ezzel nem ért véget a világbajnokság, hiszen fontos szerep hárul rá a magyar svédváltóban, ahol 100, 200, 300 és 400 métert futnak a kvartett tagjai. A GEAC atlétájának a 300 méter teljesítése lesz a feladata a július 13-i, szombati előfutamban… …és remélhetőleg az egy nappal későbbi döntőben is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online