Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három gödöllői arannyal indult az atlétikai versenyszezon

2014-05-05 13:06:29

Május 3-án és 4-én a serdülő és az ifjúsági korosztály számára kiírt ügyességi- és gátfutó bajnoksággal kezdetét vette a szabadtéri bajnoki atlétikai idény az Ikarus BSE fővárosi pályáján. A Gödöllői EAC versenyzői sikeresen álltak helyt a viadalon, hiszen a három országos bajnoki cím mellé számos értékes helyezést is megkaparintottak.

Országos bajnok lett a Gödöllői EAC ifjúsági magasugró lány csapata, 160 centiméteres átlaggal. A kiváló eredmény eléréséből oroszlánrészt vállalt Renner Luca, aki 175 centiméteres ugrásával az egész verseny egyik legértékesebb eredményét produkálta. Zsivóczki Attila edző győztes csapatának további tagjai Kovács Emma és Ajkler Eszter voltak.
Szinte kötelező feladatként, az ifjúsági gerelyhajító fiúcsapat szállította a második gödöllői aranyérmet. Máté Alpár tanítványai – a 65,45 méterig jutott Prima Balázs vezérletével – majdnem 10 méteres előnnyel(!) nyerték a versenyt.  A négy főből álló formációban Kerekes Marcell, Esztergály Koppány és Grnács Krisztián kapott még lehetőséget.
A GEAC harmadik bajnoki címe a serdülő fiú rúdugrók nevéhez fűződött, akik 308 centiméteres átlaggal diadalmaskodtak. A Szamosi András, Simonváros Csanád, Mihály Ádám, Magyari Benedek, Rátonyi Félix alkotta egységet Szörényi István készítette fel.

A bajnoki címeken kívül ezüstérme nyert az ifjúságiak mezőnyében a Gödöllői EAC lány gerelyhajító-, valamint lány 100 méteres gátfutó csapata. Bronzérmet szerzett az ifjúsági lány távolugró csapat, az ifjúsági fiú rúdugró csapat, a serdülő lány rúdugró csapat, illetve a serdülő lány gerelyhajító csapat.

Gödöllőiek az ifjúsági olimpián?
A jövőt illetően biztató, hogy Renner Luca és Prima Balázs ezekkel az eredményekkel biztos résztvevői a hónap végi, bakui európai kvalifikációs versenynek, ahol eldől, hogy kik indulhatnak a kínai Nanjing-ban augusztus 16-28. között második alkalommal megrendezendő nyári ifjúsági olimpiai játékokon. A gödöllői atléták közül esélye van erre a világeseményre kijutni a jelenleg betegeskedő Kovács Emmának is, amennyiben a május közepén esedékes debreceni versenyen legyőzi bonyhádi ellenfelét.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online