Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Triplán ünnepeltek a gödöllői atléták a többpróba bajnokságon

2014-09-22 12:13:50

Jól szerepeltek a GEAC atlétái a hétvégi, Székesfehérváron megrendezett többpróba bajnokságon. „Működésük” eredménye 3 arany és 2 bronzérem lett – tájékoztatta hírportálunkat Máté Alpár.

Az első aranyat Kovács Emma (4.909 pont) nyerte az ifjúsági lányok hétpróba versenyében. Az első hely sorsa nagyon nagy csatában, az utolsó versenyszámban, a 800 méteres síkfutásban dőlt el. Emma részeredményei is kiválóak voltak: magasugrásban – akárcsak az összetett 3. helyén végző Renner Luca (4.838 pont) – 174 centiméteres egyéni csúcsot ért el, és emellett ő nyerte a súlylökést és a gerelyhajítást is. A második gödöllői arany e két lány, valamint a 6. helyezett Ajkler Eszter (4.133 pont) nevéhez fűződött, akik – 13.880 ponttal – hatalmas fölénnyel diadalmaskodtak a hétpróba csapatversenyben.

A harmadik GEAC-arany birtokosa a képen a felső sorban középen látható Kriszt Botond lett (6.530 pont), aki élete első egyéni országos bajnoki címét nyerte junior tízpróbában. A „harc” itt is nagyon kemény volt, az utolsó versenyszámig, az 1500 méteres síkfutásig bizonytalan kimenetelű. Boti kitűnően versenyezve, majd száz métert vert a mezőnyre, amivel bebiztosította sikerét. Teljesítménye értékét növeli az a tény is, hogy a tízpróba közben több versenyszámban is (diszkoszvetés, rúdugrás, magasugrás) egyéni csúcsot ért el.


5.463 ponttal bronzérmet szerzett az újonc (13 éves) fiúk csapatversenyben a Mihály Ádám, Magyari Benedek, Voloncs Balázs, Ferenc Ákos összetételű gödöllői formáció. Ezen felül említést érdemel még Kriszt Katalin 4. helye a serdülő ötpróbában, illetőleg Mihály Ádám és Voloncs Balázs 5. helye az újonc négypróbában. A versenyzők edzői: Zsivóczky Attila (képen elöl balra), Körmendy Katalin, Máté Alpár (képen elöl jobbra), Gadanecz György. Fotó: Lengyák György


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online