Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elhunyt Szörényi István

2021-03-01 16:46:47

A Gödöllői EAC elnöke osztotta meg szerkesztőségünkkel a szomorú hírt: 76 éves korában elhunyt Szörényi István rúdugró szakedző, a gödöllői egyetem testnevelési tanszékének egykori vezetője. Tanítványai több mint 150 országos bajnoki címet szereztek és nemzetközi szinten is szép eredményeket értek el.

2018 novemberében a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége (KIDS) életműdíjjal tüntette ki a Premontrei Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanárát, aki 2019 nyarán kiérdemelte a Magyar Edzők Társasága (MET) elnökségének Edzői Életmű Díját. Szörényi István – kiemelkedő eredményei és több évtizedes lelkiismeretes munkája elismeréseképpen – 2018 májusában átvehette Magyar Atlétikáért Ezüst Fokozat díjat.

Szörényi István 1945-ben született Németországban, ahol szülei hadifogságban voltak. A Testnevelési Egyetemen szerzett szakedzői diploma után az ELTE nevelésszociológia szakán végzett. Gerelyhajításban, a PVSK színeiben országos bajnoki negyedik helyezett. A TF-en az NB I/B-ben kézilabdakapus, az NB I-ben a kosárlabdacsapat tartalékjátékosa, a Budapesti Építők színeiben tízpróbában – 6617 ponttal – országos bajnoki negyedik. A veterán Európa-bajnokságon (65 évesen) rúdugrásban ezüstérmes (3 méter), diszkoszvetésben ötödik (42,36 méter).


Tanítványai és tisztelői mellett, felesége, két fia, egy leánya és négy unokája gyászolja. Temetéséről később intézkednek. Nyugodjék békében!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online